Budget Energie

Budget Energie is, zoals de naam al doet vermoeden, een energiemaatschappij met lage prijzen. Het bedrijf gelooft erin dat men het niet erg vindt waar hun energie vandaan komt: als het maar komt. Speciaal daarom bieden zij een lage prijs, sponsoren zij geen goede doelen en bieden zij wél groene stroom.

Groene stroom

Budget Energie is erg duidelijk in haar visie: het leveren van stroom en gas tegen een spotprijs. Het bedrijf heeft geen grote campagnes lopen over het leveren van groene energie. Het is een standaard voor het bedrijf. Echter levert het bedrijf geen slimme thermostaten of andere duurzame producten. Het is vooral no-nonsense, zonder al te veel marketinguitingen. U hoeft dus niet te rekenen op allerlei nieuwsbrieven met een duurzaam karakter. In principe hoort u alleen van hen op het moment dat u de rekening moet betalen.

Men belooft minder

De strategie van Budget Energie is duidelijk: geen kwakzalverij, maar gewoon stroom en gas voor een lage prijs. De kosten zijn zo laag mogelijk gehouden in het bedrijf, zodat zij klanten ook zoveel mogelijk korting kunnen geven. Het bedrijf vindt dat mensen vooral met allerlei andere dingen bezig moet zijn, behalve met energie. De meterstand kunt u dus ook gemakkelijk online doorgeven met slechts een paar klikken op de knop. Als u overstapt naar deze maatschappij, kunt u dan ook rekenen op flinke welkomstcadeaus en kortingen. Het bedrijf geeft vaak een cashback korting voor nieuwe klanten. Daarmee bespaart u gemakkelijk enkele honderden euro’s per jaar.

Statistieken

Het bedrijf is opgestart in 2011 en is onderdeel van Nuts Groep. Nuts Groep is een partij dat actief is op zowel de Nederlandse als de Belgische energiemarkt. Met ruim 125 medewerkers leveren zij groene stroom voor ruim 250.000 huishoudens. Men richt zich vooral op consumenten, maar sinds halverwege 2016 is men zich ook gaan richten op de zakelijke markt. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam.

Overstapservice

Deze energiemaatschappij biedt een gratis overstapservice. Zij zeggen het contract bij uw oude aanbieder dan ook op, indien u overstapt naar deze partij. Budget Energie bekijkt ook wanneer uw huidige contract afloopt en op basis daarvan bieden zij een nieuw contract aan. U heeft daar dus geen werk aan en dat is wel zo’n fijn idee. Daarmee voorkomen zij ook eventuele overstapboetes. Benieuwd naar de meest actuele tarieven? Start direct met energie vergelijken!

Budget Energie krijgt goede beoordelingen

Budget Energie is goed beoordeeld op diverse websites. Op diverse websites wordt het bedrijf beoordeeld met cijfers tussen 7,5 en een 9. Een zeer positieve waardering. Heeft u ervaringen met Budget energie en wilt u deze met ons delen? Ga dan naar EnergieErvaringen.nl of OverstapErvaringen.nl en laat daar uw ervaringen achter.

Energiepakketten

Budget Energie heeft diverse energiepakketten: 1 Jaar, 3 Jaar en Variabel. In principe kunt u altijd het beste kiezen voor een eenjarig contract. Het voordeel daarvan is, is dat u over een jaar weer kunt overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij. Daarmee bespaart u wederom geld. Bij het eenjarige en driejarige pakket krijgt u een leuke welkomstkorting. Zo krijgt standaard een vaste korting op groene stroom en krijgt u tevens een cashback korting.

Contract opzeggen?

Wilt u graag uw huidige contract opzeggen? Het bedrijf heeft een opzegtermijn van 30 dagen. Indien u een contract heeft voor onbepaalde duur, kunt u uw contract per direct opzeggen. Indien u nog een lopend eenjarig of driejarig contract heeft, kunt u dit niet per direct opzeggen. U riskeert namelijk een overstapboete. In sommige gevallen wordt deze boete betaald door de nieuwe energiemaatschappij. Dat is echter niet altijd zo. Daarom is het raadzaam om pas over te stappen op het moment dat uw contract afloopt. Loopt u contract binnen zes weken af? Dan kunt u direct beginnen met energie vergelijken.

Hulp nodig?

Wilt u graag overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij, maar heeft u hier nog enige hulp bij nodig? Geen probleem, want u kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. Stuur ons gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. We horen graag van u.

2.6/10 - (164 stemmen)

1 gedachte over “Budget Energie”

Plaats een reactie

5 × 5 =