Collectieve energie vereniging Dongen

Naar verluidt gaat het erg goed met de Collectieve Vereniging Energie Dongen. De vereniging is deze week officieel opgericht. De vergadering van het Energiecollectief werd afgelopen week door honderden mensen bezocht. Zij willen allemaal duurzame betaalbare energie. Het zonnepanelenproject telt inmiddels meer dan 100 aanmeldingen en dit aantal groeit met de dag. Deze maand begint de aanbesteding. De bedoeling is dat de zonnepanelen nog voor de zomer op de Dongense daken liggen.

Collectieve Vereniging Energie Dongen

Het doel van de vereniging is goedkopere en duurzamere energie in te kopen of op te wekken als energiecollectief. Er worden scenario’s onderzocht met windmolens of waterkracht (van De Dongen). Gedeputeerde Johan van den Hout noemde het energieproject tijdens de oprichtingsbijeenkomst een voorbeeldproject voor de provincie Noord-Brabant.

De vereniging heeft ook een eigen website gelanceerd. Er is een voorlopige Raad van Commissarissen en een voorlopig bestuur benoemd. De vereniging streeft ernaar dat binnen een halfjaar vijfhonderd Dongenaren energie afnemen van Energie Dongen. In totaal zijn nu veertig vrijwilligers actief.

[ad name=”energielinks”]

[ad name=”energiecollectief”]