Consument bespaart 25 miljoen op energierekening

BEST, 16 november 2011 – Gisteren heeft energiedirect.nl het Energiecollectief van de Consumentenbond gewonnen met het laagste energietarief voor een éénjarig vast prijs contract. Het winnende aanbod levert de consument een besparing op van gemiddeld 323 euro voor levering van stroom en gas. Deze energieveiling had een record aantal inschrijvingen. In vergelijking tot de gemiddelde actuele marktprijs kan de besparing van de deelnemers in totaal oplopen tot ruim 25 miljoen euro.

Als grootste online energieleverancier weet energiedirect.nl dat service en een lage prijs voor een consument van essentieel belang zijn. De Consumentenbond zet daarbij altijd het klantbelang voorop. ´Daarom zijn we ontzettend blij dat we juist deze veiling hebben gewonnen’,  laat Mark Lebouille, commercieel directeur bij energiedirect.nl, weten. Energiedirect.nl heeft ervaring met de overstap van grote groepen klanten in 1 keer en laat hiermee zien dat ze consumenten blijvend voordeel biedt, zelfs in een markt waar prijzen nog steeds stijgen.

Record aantal inschrijvingen
Leden van de Consumentenbond blijven enthousiast over deze vorm van collectief voordeel. Het aantal inschrijvingen voor deze veiling blijft ook oplopen. Daarom organiseerde de Consumentenbond opnieuw deze collectieve inkoop voor energie. Het aantal consumenten dat deze keer deelnam aan de veiling is gegroeid naar bijna 80.000 inschrijvingen. Na de sluitingsdatum van de inschrijfperiode brachten de energiemaatschappijen een bod uit met een zo laag mogelijk tarief.

Vanaf 18 november krijgen alle deelnemers aan de veiling bericht over het winnende bod. Hierin zien zij direct hoeveel zij per jaar kunnen besparen ten opzichte van hun huidige energierekening. Elke deelnemer kan zelf beslissen of hij dit aanbod wil accepteren. Als hij het aanbod interessant genoeg vindt, dan heeft hij tot 31 december de tijd om het te accepteren.

Bron: www.energiedirect.nl

[ad name=”energielinks”]

[ad name=”energiecollectief”]