Eneco

Eneco is een grote speler op de Nederlandse energiemarkt. Met ruim twee miljoen klanten is het een populaire aanbieder. Het grote bedrijf heeft ruim 7.000 medewerkers die worden ingezet voor zowel klanten als partners. Het bedrijf investeert flink in duurzame energie en is voorloper op groene energie. Dit is internationale bedrijf heeft kantoren in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Britannië.

Eneco kiest voor duurzaamheid

Eneco Groep is het moederbedrijf van talloze organisaties, die allen actief zijn in de energiesector. Het bedrijf werkt nauw samen met diverse partners en zet in op duurzaamheid. Dit duurzame bedrijf is dan ook veruit de koploper als het gaat om duurzaamheid op de Nederlandse energiemarkt. Als u duurzaamheid écht belangrijk vindt, is Eneco een prima keuze.

Historie

Het bedrijf is ontstaan uit een fusie van verschillende bedrijven. Deze fusie vond plaats in 1995 en verschillende aandelen zijn dan ook nog in het bezit van diverse partijen. 53 Nederlandse gemeenten hebben zelfs een aandeel in het bedrijf en daarmee staat het bedrijf echt midden in samenleving. In eerste instantie werd gas en elektriciteit geleverd door de gemeentelijke nutsbedrijven. Deze bederijf zijn later gefuseerd en dat is Eneco geworden. In feite is het bedrijf dan ook één van de grondleggers van de levering in Nederland. Door de jaren heen heeft het bedrijf ook steeds verder uitgebreid met onder andere windparken. Ook is het bedrijf recent gaan samenwerken met Unilever, de NS en Google. Daarmee werkt de energiemaatschappij ook samen met de grotere partijen in Nederland.

Energiecontracten

De energiemaatschappij werkt met zowel vaste als variabele tarieven. Als u gebruik maakt van onze vergelijkingstool, kunt u ook aangeven wat voor tarief uw voorkeur heeft. Bij een contract met een vast energietarief, blijft het tarief gedurende de looptijd gelijk. De energiemaatschappij heeft verder keuze uit verschillende contractperiodes. U kunt kiezen voor 1, 2 of 3 jaar. Hoe langer u een contract afsluit, hoe goedkoper het tarief is. Echter kunt u toch het beste kiezen voor een eenjarig contract. U kunt dan na een jaar weer overstappen om vervolgens wederom te profiteren van welkomstacties en energie aanbiedingen.

Overstappen?

Wilt u graag overstappen naar Eneco of wilt u juist weg bij Eneco? Start dan direct met energie vergelijken in onze handige vergelijkingstool. Als u naar deze energiemaatschappij wilt overstappen, kunt u dat aangeven in de rekentool. Bij ‘aanbieders’ kunt u dan Eneco selecteren. Het bedrijf heeft een handige overstapmodule, zodat het contract bij uw oude energiemaatschappij automatisch voor u wordt opgezegd.

Wat is de opzegtermijn?

Als u een contract heeft afgesloten voor één, twee of drie jaar kunt u niet zomaar tussentijds overstappen. Als uw contract echter al is afgelopen, kunt u direct overstappen naar een nieuwe energieleverancier. U hoeft alleen maar rekening te houden met de opzegperiode van 30 dagen. Als u nog een lopend contract heeft, is het raadzaam om nog te wachten met overstappen. U riskeert namelijk dat u een overstapboete moet betalen. In sommige gevallen betaalt uw nieuwe energiemaatschappij dit, maar dat is niet altijd zo.

Op zoek naar de goedkoopste maatschappij?

Wilt u graag overstappen van energieleverancier, maar wilt u gewoonweg de goedkoopste? Start dan direct met energie vergelijken. Voer uw gegevens zo volledig mogelijk in, zodat de vergelijkingstool voor u aan het werk kan. Op basis van de ingevulde gegevens krijgt u een gepersonaliseerd overzicht.

Hulp nodig?

Heeft u nog vragen of dit bedrijf of over energie vergelijken in het algemeen? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Uiteraard helpen wij u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag of vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen.

2.7/10 - (46 stemmen)

Plaats een reactie

vijf × 1 =