Energie aanbiedingen

Op zoek naar scherpe energie aanbiedingen? Op energiecollectief.nl kunt u terecht voor scherpe acties. Met behulp van de onze energie vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse aanbieders onafhankelijk van elkaar met elkaar vergelijken. Start met energie vergelijken en bereken uw voordeel door uw postcode en verbruik in te voeren. Kies de beste aanbieding!De beste energie aanbiedingen

Op uw energielasten kunt u vaak gemakkelijk besparen. Als u namelijk al jarenlang bij dezelfde aanbieder zit, betaalt u doorgaans veel te veel. U profiteert namelijk niet langer van welkomsttarieven en betaalt daarmee de volle mep. Bij een contract van onbepaalde duur betaalt u namelijk vaak ook een variabel tarief dat hoger ligt dan het vaste tarief. Daarom is het raadzaam om regelmatig energie aanbiedingen te vergelijken. In het heldere overzicht kunt u direct bekijken welke acties er zijn en om wat voor type energie het gaat.

Bespaar tot wel 450 euro

Als u energie aanbiedingen vergelijken gaat, kan uw voordeel oplopen tot maar liefst 450 euro. Grote gezinnen zien vaak een dergelijke besparing. Een gemiddeld gezin bespaart circa gezien 285 euro. Met dat geld kunt u weer andere leuke dingen doen, waaronder een korte vakantie of een dagje weg!

Waarom loont overstappen?

Overstappen loont vrijwel altijd! Dat heeft ermee te maken dat u kunt profiteren van welkomstcadeaus en aanbiedingen. Zo bieden diverse energiemaatschappijen een voordeliger tarief in het eerste jaar, krijgt u een cashbackkorting of kunt u gratis een tablet cadeau krijgen. In de handige vergelijkingstool wordt precies aangegeven wat uw korting of cadeau is.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is ontzettend gemakkelijk. U hoeft alleen maar uw postcode en huisnummer in te voeren in de vergelijkingstool en vervolgens krijgt u direct een gepersonaliseerd overzicht met de verschillende energie aanbiedingen. Met behulp van de filters kunt u de energietarieven nog verder personaliseren. Wilt u bijvoorbeeld alleen duurzame energie of alleen aanbieders met een vast energietarief? Dan kunt u dat eenvoudig selecteren. Zo krijgt u nog nauwkeurigere resultaten op basis van uw ingevoerde gegevens.

Als u een energie aanbieding heeft gevonden, kunt u klikken op ‘bekijken’. Vervolgens wordt u doorgeleid naar de website van onze partner. Hier kunt u uw nieuwe contract gemakkelijk afsluiten. U ontvangt vervolgens een bevestiging van de energiemaatschappij. Vanaf dat moment heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn en kunt u eventueel uw bestelling zonder opgaaf van reden annuleren. Afhankelijk van uw huidige contract wordt uw nieuwe contract binnen slechts zes weken gerealiseerd. Binnen deze periode is er rekening gehouden met zowel de wettelijke bedenktermijn als de opzegtermijn bij uw huidige energiemaatschappij.

Grijze vs. Groene Duurzame stroom

In de vergelijkingstool heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor duurzame stroom. Zo kunt u bijvoorbeeld specifiek kiezen voor stroom van windmolens of stroom van zonnepanelen. Ook kunt u er voor kiezen om erg algemeen te kiezen voor duurzame stroom. Optioneel kunt u ook nog kiezen voor CO2 gecompenseerd gas. Dat zijn nog wel fossiele brandstoffen, maar er worden wel bomen aangeplant als tegenprestatie. Duurzame stroom is in sommige gevallen niet eens duurder dan grijze stroom. Dat heeft ermee te maken dat het aantal fossiele brandstoffen steeds minder wordt. Energiemaatschappijen zijn dan ook hard op zoek naar duurzame alternatieven. Omdat het aanbod steeds groter wordt, dalen de tarieven ook.

energie aanbiedingen

Soort contract uitkiezen

In de regel heeft u keuze uit een eenjarig, driejarig of flexibel contract. Er zijn ook een aantal bedrijven die bieden een langere contractduur aan, zoals een vier- of vijfjarig contract. U kunt doorgaans het beste kiezen voor een eenjarig contract. U kunt dan na een jaar weer overstappen en dat kent weer voordelen: wederom profiteren van welkomstcadeaus en energie aanbiedingen.

Vast of variabel energietarief?

Tijdens het vergelijken van energie aanbiedingen kunt u altijd kiezen tussen een vast of variabel tarief. Veel contracten werken met een vast energietarief. Dat wil zeggen dat de prijs voor de levering van gas en stroom gedurende de looptijd van het contract hetzelfde blijft. Andere contracten hebben juist een variabel tarief. Dat houdt in dat de prijs kan wijzigen tijdens de contractperiode. De tarieven hangen vaak af van de olieprijs: hoe hoger de olieprijs, hoe duurder de elektriciteit. Dat gebeurt doorgaans op 1 januari en 1 juli. Energieleveranciers zijn verplicht om een bericht te sturen, indien de tarieven stijgen. Een vast energietarief geeft veel zekerheid, omdat u precies weet hoeveel u betaalt tijdens de contractperiode. Met een variabel energietarief kunt u echt profiteren van prijsdalingen, maar als de tarieven stijgen betaalt u ook meer.

Wanneer kan ik overstappen?

Energie aanbiedingen zijn er altijd wel, maar wanneer kunt u nu het beste overstappen? Het is altijd raadzaam om uw huidige contract erbij te pakken. Indien u al jarenlang bij dezelfde aanbieder zit, heeft u waarschijnlijk al een contract voor onbepaalde duur. In dat geval kunt u direct overstappen. Bent u onlangs nog overgestapt? Dan is het raadzaam om de afloopdatum erbij te pakken. U kunt in principe zes weken vóór de afloopdatum starten met energie vergelijken. Er is namelijk een opzegtermijn van 30 dagen en u heeft nog twee weken bedenktermijn. Gezamenlijk komt dat uit op zes weken. U kunt ook eerder vergelijken. Dan dient u echter wel aan te geven in de vergelijkingstool dat u het contract op een latere datum wilt laten ingaan. Dat kunt u gemakkelijk aangeven bij de nieuwe energiemaatschappij.

14 Dagen bedenktermijn

Tijdens uw speurtocht naar energie aanbiedingen, heeft u altijd nog recht op 14 dagen bedenktermijn. De termijn gaat ook pas in op het moment dat u de bevestiging van de nieuwe energiemaatschappij hebt ontvangen. Dit heet het herroepingsrecht. Dit geldt voor zowel een telefonische als een online bestelling. Heeft u achteraf dus spijt van uw keuze? Bel dan uw nieuwe energieleverancier en annuleer de bestelling. Vraag wel altijd naar een bevestiging van de annulering.

Hulp nodig?

Bent u op zoek naar energie aanbiedingen, maar heeft u nog vragen? Stuur onze klantenservice dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Ten tijde van de kantooruren helpen wij u dan ook graag met al uw vragen. Stuur uw vraag of vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. We horen graag van u.