Energiecollectief.nl

Samen staan we sterk

Energiecollectief.nl is gemaakt om zoveel mogelijk mensen te verzamelen om gezamenlijk goedkoper energie en gerelateerde producten en diensten in te kopen. Denk bijvoorbeeld aan goedkope energie en gas. Maar ook goedkopere zonnepanelen en warmtepompen. Het meer voordeel hoe beter. Door samen in te kopen kunnen we zogenaamde kwantumkorting bedingen en daarmee dus lagere prijzen voor stroom en gas krijgen. Dit betekent simpelweg dat u fors kan besparen.

Energieleveranciers vergelijken

Energieleveranciers vergelijken

Energie vergelijken loont! Zit u ook al jarenlang bij dezelfde energieleverancier en betaalt u ook veel te veel? Maak dan direct gebruik van de collectieve energiedeals in onze energievergelijker! Met behulp van de handige vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse energiemaatschappijen met elkaar vergelijken. Op die manier bespaart u tot wel honderden euro’s per jaar. Maak eventueel gebruik van de filters voor een helder aanbod op basis van uw persoonlijke voorkeuren.

Vrije energiekeuze

In Nederland heeft u gelukkig een vrije energiekeuze. U kunt zich dus aansluiten bij een partij naar keuze, zolang deze maar levert op uw woonadres. Er zijn ook steeds meer energieaanbieders bijgekomen: de keuze wordt daarmee ook wel erg groot. Tegenwoordig zijn er verschillende budgetpartijen, maar ook duurzame partijen en traditionele partijen. Als u nog nog nooit bent overgestapt, zit u waarschijnlijk bij één van deze traditionele partijen. De kans is dan ook groot dat u een contract heeft voor onbepaalde tijd, waar u over het algemeen een hoog variabel tarief betaalt. Overstappen loont daarom ook en als u een contract heeft voor onbepaalde tijd, kunt u direct overstappen. U heeft dan nog 14 dagen bedenktermijn en 30 dagen opzegtermijn. Uw overstap is dus binnen zes weken geregeld.

Met behulp van de energievergelijker kunt u gemakkelijker besparen dan ooit. Overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij is namelijk slechts een administratieve handeling. Dat betekent dat u alleen maar op papier overstapt naar een andere aanbieder. Tijdens de overstap kunt u echter wel profiteren van vele welkomstcadeaus en aanbiedingen. Energiemaatschappijen willen op die manier de overstap stimuleren, zodat u klant wordt bij hen. Als u dus ook jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks weer profiteren van deze acties.

Welkomstcadeaus en aanbiedingen

Als u overstapt naar een nieuwe partij, kunt u profiteren van leuke welkomstcadeaus en aanbiedingen. Met behulp van de energievergelijker ziet u precies welke actie een bepaalde aanbieder heeft. Zo geven sommige energiemaatschappijen een gratis tablet cadeau en geven andere partijen een flinke cashback korting. Ook zijn er partijen die geven gewoonweg korting op het energietarief voor een bepaalde periode. Afhankelijk van uw wensen, kunt u daar een keuze uit maken. De energievergelijker geeft precies aan welke acties er zijn per aanbieder.

Energiecontract kiezen

Energiekosten berekenen en vergelijken

Om de energiekosten goed te berekenen hebben we een aantal gegevens nodig. Dat zijn in ieder geval een postcode en het verbruik van stroom en gas (per jaar). Met deze gegevens kunt u vrij eenvoudig alle energiekosten van de verschillende energieleveranciers berekenen. U kunt vervolgens de energiekosten vergelijken om erachter te komen welke leverancier uiteindelijk voor uw situatie en voorkeuren de goedkoopste is. Welke u kiest, dat besluit u zelf.

Kies voor een eenjarig contract

Als u uw nieuwe energiecontract gaat afsluiten, kunt u het beste kiezen voor een eenjarig contract. U kunt dan jaarlijks weer overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij. Dat betekent ook dat u jaarlijks weer kunt profiteren van leuke welkomstacties en aanbiedingen. Daarmee bespaart u dus ieder jaar weer ontzettend veel geld.

Vast of variabel energietarief

Als u de energievergelijker raadpleegt, kunt u ook kiezen tussen een vast of variabel energietarief. Wat is nu verstandig? Bij vaste energiecontracten staat het tarief vast, terwijl de variabele tarieven halfjaarlijks kunnen veranderen. Met het vaste tarief heeft u veel zekerheid: u weet precies waar u aan toe bent. Met een variabel tarief kunnen de tarieven wijzigen. Over het algemeen wijzigen deze halfjaarlijks: op 1 januari en 1 juli. De prijs is afhankelijk van de olieprijs. Als de olieprijs stijgt, stijgt ook het energie- en gastarief. Als deze tarieven dalen, daalt ook het energie- en gastarief.

Indien uw energiemaatschappij de tarieven verlaagt of verhoogt, wordt u daarvan op de hoogte gesteld. Dat mag sinds 1 januari 2015 niet meer stilzwijgend. U blijft dus ten alle tijden op de hoogte van de energietarieven bij uw maatschappij.

Duurzame energie

Kiest u voor duurzame energie?

In de energievergelijker kunt u aangeven of u duurzame energie wilt. Energie komt natuurlijk uit hetzelfde stroomnet, dus u merkt het niet aan uw koffiezetapparaat. Het apparaat zet immers op dezelfde manier koffie. Ook uw iPhone laadt op, net als anders. Echter is er tijdens de productie wel een groot verschil. Grijze energie wordt namelijk opgewekt uit onder andere kerncentrales, welke schadelijk zijn voor het milieu. Duurzame energie wordt daarentegen opgewekt uit duurzame bronnen, waaronder windmolens, waterkracht of zonnepanelen. Dat is niet schadelijk voor het milieu. De groene alternatieven zijn over het algemeen niet veel duurder dan grijze varianten en daarmee draagt u uw steentje bij aan het milieu. In de energievergelijker wordt exact aangegeven of het duurzame energie betreft, ook als u geen filters toepast via het handige filtersysteem. Daarnaast worden ook de aanbiedingen direct getoond in datzelfde overzicht.

Hoeveel kan ik besparen?

De meeste gezinnen zien een besparing van circa 285 euro! Dat is al ontzettend veel geld, maar grotere gezinnen zien zelfs nog een hoger verbruik. Het verschil kan dan zelfs oplopen tot maar liefst 450 euro. Daarmee kunt u ontzettend veel leuke dingen doen, waaronder een korte vakantie of een dagje weg. Het geld is altijd beter besteed dan bij de energiemaatschappij.

energievergelijker

Overstappen

100% onafhankelijk vergelijken via de energievergelijker

De energievergelijker werkt 100% onafhankelijk. Een derde en onafhankelijke partij werkt iedere dag de handige rekentool bij. Het gaat er ons er dus ook niet om of u kiest voor aanbieder A of aanbieder: wij vinden het belangrijk dat u de overstap maakt naar de goedkoopste energiemaatschappij.

Wanneer kan ik overstappen?

Overstappen kan op het moment dat uw contract bijna afloopt. Hiervoor kunt u dus het beste uw huidige energiecontract erbij pakken. Als uw contract binnen zes weken afloopt, kunt u direct starten met energie vergelijken. U heeft namelijk twee weken bedenktijd en bovendien is er nog een opzegtermijn van 30 dagen. Loopt uw contract niet binnen deze periode af? U kunt in principe ook eerder overstappen, maar dan dient u bij uw nieuwe energiemaatschappij aan te geven dat u het contract op een later moment wilt laten ingaan. Als u te vroeg overstapt, riskeert u een overstapboete. Deze overstapboete (of opzegvergoeding) verschilt per energiemaatschappij. Vaak kunt u beter even wachten met overstappen, omdat het bedrag toch kan oplopen tot enkele tientallen euro’s.

14 dagen bedenktijd

Bent u overgestapt van energiemaatschappij, maar twijfelt u nog aan uw keuze? Als u de bevestiging heeft ontvangen, heeft u nog 14 dagen om uw bestelling te annuleren. Dat geldt voor zowel een telefonische als een online bestelling. U kunt u nieuwe energiemaatschappij bellen en de bestelling opzeggen. Vraag altijd om een bevestiging via mail of post.

1 jaar collectieve energie

 • 1 jaar collectieve energie
 • Scherp verlengingsaanbod na afloop
 • Elektriciteit uit duurzame bronnen
 • Gratis en snelle overstapservice
 • Gratis Powerpas (Powerdeals)

Aanmelden

3 jaar collectieve energie

 • 3 jaar lage stroom en gas tarieven
 • Scherp verlengingsaanbod na afloop
 • Elektriciteit uit duurzame bronnen
 • Gratis en snelle overstapservice
 • Gratis Powerpas (Powerdeals)

Aanmelden

5 jaar collectieve energie

 • 5 jaar lage stroom en gas tarieven
 • Scherp verlengingsaanbod na afloop
 • Elektriciteit uit duurzame bronnen
 • Gratis en snelle overstapservice
 • Gratis Powerpas (Powerdeals)

Aanmelden

Power.nl helpt met besparen op alle vaste lasten. Kies de goedkoopste energie, internet, tv, telefoon en verzekeringen.

Call Now ButtonBespaarService: +31637512272