Energie vergelijken

Op deze pagina kunt u de energiekosten en aanbiedingen van alle aanbieders online vergelijken en zorgeloos overstappen.

Energie vergelijken

Energie vergelijken

Energie vergelijken is een gezonde manier om uit te zoeken welke energieleverancier de beste keuze is voor uw situatie en voorkeuren. Bovendien profiteert u veelal van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Energie aanbiedingen zoals welkomstkortingen en actietarieven vergelijken is daarom ontzettend verstandig! Het bespaart u immers een hoop geld!

Als u al jarenlang bij dezelfde energiemaatschappij bent aangesloten, betaalt u waarschijnlijk veel te veel voor uw energierekening. Wist u wel dat duizenden mensen jaarlijks shoppen naar de goedkoopste energiedeals? Het loont de moeite! Als nieuwe klant kunt u namelijk profiteren van diverse welkomstaanbiedingen en welkomstcadeaus. Helaas geldt dat niet voor bestaande klanten én daarmee betaalt u dus vaak ook veel te veel. Sommige energiemaatschappijen bieden wel een kleine ‘verlengingbonus’ bij het verlengen van een contract. Echter zijn de prijsverschillen met een overstap vaak groot en daarom loont overstappen dan ook altijd, indien u beschikt over een contract van onbepaalde tijd. De meeste maatschappijen hebben een opzegtermijn van 30 dagen.

Hoeveel kan ik besparen?

U kunt ontzettend veel geld besparen door jaarlijks over te stappen van energiemaatschappij. Gemiddeld gezien bespaart de overstapper maar liefst 285 euro per jaar. Echter zien grotere gezinnen een veel hogere besparing: het voordeel kan wel oplopen tot 450 euro per jaar. Dat is veel geld én daarmee kunt u weer andere leuke dingen doen. Wat u ook met het geld doet, het is altijd beter besteed dan bij de energiemaatschappij. Start daarom direct met energie vergelijken én profiteer ook!

Welkomstcadeaus én Cashback aanbiedingen

Veel energiemaatschappijen doen er van alles aan om nieuwe klanten binnen te halen. Er wordt vaak geconcurreerd op prijs, maar ook op duurzaamheid. Prijs is vaak hetgeen waar de meeste consumenten naar kijken. Diverse energieaanbieders geven dan ook leukste welkomstcadeaus, waaronder een gratis tablet. Andere aanbieders kiezen ervoor om gewoonweg geld terug te geven aan de consument: een cashbackkorting of een korting op de eerste maanden. In de vergelijkingstool wordt precies aangegeven wat voor korting u ontvangt. Kies de laagste prijs of kies iets wat bij u past!

De voordeligste deal vinden

Kiest u ook voor duurzame energie?

Als u energie vergelijken gaat, kunt u kiezen uit verschillende typen energie: grijze of groene stroom. Alhoewel het stroom allemaal uit hetzelfde stroomnet komt, is er wel degelijk een groot verschil tijdens de productie. Grijze stroom wordt namelijk opgewekt uit fossiele brandstoffen. Deze kunnen opraken en tijdens het proces wordt het milieu geschaad. Dat is niet zo bij groene stroom. Dit wordt namelijk opgewekt uit natuurlijke bronnen en dit is ook niet schadelijk voor het milieu. Tegenwoordig zijn de tarieven tussen grijs en groen minimaal geworden, dus is het ook raadzaam om te kiezen voor duurzame stroom. Dan draagt u uw steentje bij aan een beter milieu.

energie vergelijken

Kies voor een eenjarig contract

Tijdens het energie vergelijken kunt u aangeven wat voor contractperiode u graag wilt. Over het algemeen is het raadzaam om te kiezen voor een eenjarig contract. Het grote voordeel daarvan is, is dat u ieder jaar weer kunt overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij. Dat betekent ook dat u wederom weer kunt profiteren van welkomstcadeaus en scherpe aanbiedingen. Vaak kunt u kiezen tussen een eenjarig, driejarig of variabel contract. De voorkeur gaat altijd uit naar een eenjarig contract.

Kiest u voor een vast of variabel tarief?

Bij een energiecontract heeft u de keuze uit een vast of variabel tarief, maar wat is het meest verstandige? Bij een vast energietarief staan de tarieven, gedurende de looptijd van uw contract, vast. Variabele tarieven kunnen daarentegen stijgen, maar ook dalen. Als u de prijs vastzet, heeft u altijd de zekerheid dat u een bepaald tarief betaalt. Dat kan gunstig zijn, maar dat hoeft ook niet. Het grote voordeel van een vast tarief is, is dat u er geen omkijken meer naar heeft tijdens de looptijd van uw contract. Echter profiteert u niet van tussentijdse prijsdalingen.

De variabele leveringstarieven wijzigen in de regel ieder halfjaar: op 1 januari en 1 juli. De vaste energietarieven liggen doorgaans iets hoger dan de variabele tarieven. Prijswijzigingen houden over het algemeen verband met de olieprijs: de prijs van gas is namelijk gekoppeld aan de olieprijs. De gasprijs zal dus stijgen op het moment dat olieprijs ook stijgt.

100% onafhankelijk energie vergelijken

Onze handige vergelijkingstool is 100% onafhankelijk tot stand gebracht. Iedere dag wordt deze gemakkelijke rekentool automatisch bijgewerkt door een derde partij. Wij hebben dan ook geen invloed op de prijzen: dit zijn live prijzen van de energiemaatschappij. Voor ons maakt het dan ook niet uit of u kiest voor aanbieder A of aanbieder B. Het gaat ons er alleen maar om dat u veel geld bespaart door over te stappen naar de goedkoopste aanbieder!

Hoe werkt overstappen?

Wanneer kan ik overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij?

Als u wilt overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij, is het altijd raadzaam om te kijken naar uw huidige contract. Indien u uw contract opzegt vóór de einddatum, is de kans bijzonder groot dat u een overstapboete moet betalen. De hoogte van deze ‘vergoeding’ (boete) verschilt per energieleverancier. In feite kunt u zes weken voor het einde van uw contract starten met energie vergelijken. U heeft namelijk ook twee weken recht op de wettelijke bedenktermijn.

Vaak kunt u ook eerder overstappen: uw nieuwe energiemaatschappij wacht tot uw huidige contract is afgelopen en zorgt voor een naadloze overstap! Geef in dit geval bij uw nieuwe energiemaatschappij de ingangsdatum aan.

Wettelijke bedenktermijn

Als u een telefonische of online bestelling plaatst, heeft u recht op de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Dit is het herroepingsrecht. Pas wanneer u de bevestiging hebt ontvangen, gaat de termijn in. Bedenkt u zich achteraf dus? Geen probleem, u kunt de nieuwe energiemaatschappij in kwestie bellen en het nieuwe contract opzeggen. Vraag altijd naar een bevestiging per mail of post, zodat u altijd kan aantonen dat u uw nieuwe contract heeft afgezegd.

Hulp nodig?

Wilt u graag energie vergelijken, maar heeft u hier nog enige hulp bij nodig? Geen probleem, want in dat geval kunt u uiteraard contact opnemen met onze klantenservice. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Tijdens kantooruren helpen we u dan ook graag met al uw vragen. Geen vraag is voor ons te gek, dus stel uw vragen gerust!