Energiecollectief Consumentenbond van start

ConsumentenbondDe Consumentenbond organiseert een derde energiecollectief. Door samen energie in te kopen, betalen consumenten minder voor gas en elektriciteit en kunnen daardoor honderden euro’s besparen op hun energierekening. Bij de laatste energieveiling schreven bijna 80.000 mensen zich in en bood Energiedirect de meeste korting: €323 per jaar op basis van gemiddeld verbruik.

Tot en met 19 maart kunnen consumenten zich inschrijven voor het energiecollectief en 20 maart start de veiling, die online te volgen is. Na afloop krijgen de deelnemers een persoonlijk aanbod, afgestemd op hun verbruik. Consumenten die geen lid zijn van de Consumentenbond kunnen zich ook vrijblijvend inschrijven voor het Energiecollectief.

Eenmalig €5 voor een proeflidmaatschap

Als consumenten gebruik willen maken van het collectieve aanbod, betalen ze eenmalig €5 voor een proeflidmaatschap dat na 2 maanden automatisch stopt.

Jaarlijks overstappen

De Consumentenbond adviseert consumenten om elk jaar de prijzen van energieleveranciers te vergelijken en over te stappen, dat levert de grootste besparing op.

[ad name=”energiecollectief”]