Energieflex

Energieflex heeft een vernieuwend aanbod tegen een voordelige prijs. Energieflex richt zich ook op mensen die het risico lopen tot betalingsproblemen. Met behulp van de zogezegde ‘prepaid energie’ worden de risico’s kleiner. Dat houdt in dat men wordt afgesloten na 30 dagen, indien er geen geld is opgewaardeerd. Bij een ‘normaal’ contract is deze periode langer.

Over het bedrijf

Energieflex noemt zichzelf het eerste bedrijf met een ‘fairtrade energieproduct’. Het bedrijf zou factureren op basis van daadwerkelijk energieverbruik. Vrijwel ieder huishouden betaalt op basis van een schatting en Energieflex wil hier vanaf. In 2014 is het bedrijf dan ook opgericht en men wilde een goede verandering doorvoeren.

Verschillende contractvormen

De energiemaatschappij biedt twee contractvormen aan: Flex Prepaid en Werkelijk Verbruik. De derde contractvorm is Flex Voorschot. Laatstgenoemde is de standaard contractvorm, zoals u dat ook gewend bent bij andere energieleveranciers.

Flex Prepaid

Flex Prepaid kent echter wel een aantal voordelen: u staat nooit voor verrassingen bij de jaarrekening. Bovendien bent u ook erg bewust van uw verbruik en wellicht dat u dan ook voorzichtiger omgaat met de energie. Vanzelfsprekend zijn er ook een aantal nadelen. Zo krijgt u geen jaarrekening voor uw eigen administratie, wordt uw stroom na 30 dagen al afgesloten indien u geen krediet heeft opgewaardeerd en kost dit proces ook nog eens geld. Opwaarderen kost echter maar een klein beetje geld. Als nieuwe klant, als risicoklant, betaalt u bovendien een waarborgsom. Indien u uw contract voortijdig beëindigd, betaalt u een overstapboete van 50 euro.

Werkelijk verbruik

Met werkelijk verbruik betaalt u daadwerkelijk wat u werkelijk verbruikt aan energie. Ook deze vorm kent een aantal voor- en nadelen. Het grote voordeel is dat u nooit voor verrassingen komt te staan op de jaarrekening. Tevens heeft u een maandelijks inzicht op uw verbruik. U betaalt echter maandelijks geen vast bedrag en daardoor kan het moeilijk zijn om uw budget maandelijks bij te houden.

Flex Voorschot

Tot slot kunt u ook nog kiezen voor Flex Voorschot. Hierbij betaalt u maandelijks een vast bedrag, waardoor u altijd rekening kunt houden met uw budget. Nadelen zijn echter de mogelijke verrassingen bij de jaarrekening.

Waarom Energieflex?

Energieflex kiest voor innovatieve oplossingen voor het energieverbruik. De nieuwste ontwikkelingen, waaronder de slimme meter, zorgt ervoor dat er daadwerkelijk op basis van verbruik kan worden afgerekend. Het bedrijf kent bovendien verschillende contractvormen, waardoor u een ruime keuze heeft. U houdt bij verschillende contractvormen altijd grip of de kosten en u betaalt een gunstig tarief. De klantenservice van het bedrijf is op verschillende manieren eenvoudig te bereiken.

Overstappen?

Wilt u graag overstappen naar Energieflex of wilt u juist verhuizen naar een andere maatschappij? Start direct met energie vergelijken en bekijk welke partij het goedkoopste is. Uw nieuwe energiemaatschappij zal uw oude contract voor u opzeggen. Mocht u willen overstappen, dient u na enkele weken uw meterstanden door te geven.

Opzegtermijn Energieflex

Energieflex heeft een standaard opzegtermijn van 30 dagen. Mocht uw contract al zijn verlopen, kunt u uw contract op ieder moment opzeggen. Gedurende de contractperiode kan dit niet. In dat geval riskeert u namelijk een overstapboete. Mocht uw contract binnen zes weken aflopen, kunt u wél direct beginnen met energie vergelijken.

Heeft u nog andere vragen over dit bedrijf over vragen over energie vergelijken? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. We horen graag van u.

Energieflex
9.1 (91.35%) 185 votes

Bereik zoveel mogelijk mensen

Samen staan we sterk!