Energieflex

Energieflex heeft een vernieuwend aanbod tegen een voordelige prijs. Energieflex richt zich ook op mensen die het risico lopen tot betalingsproblemen. Met behulp van de zogezegde ‘prepaid energie’ worden de risico’s kleiner. Dat houdt in dat men wordt afgesloten na 30 dagen, indien er geen geld is opgewaardeerd. Bij een ‘normaal’ contract is deze periode langer.

Over het bedrijf

EnergieFlex levert energie, denkt aan het milieu én helpt hulpbehoevenden. Dat je als energieleverancier duurzaam te werk gaat, is volgens EnergieFlex vanzelfsprekend. Waar EnergieFlex zich in onderscheidt, is dat zij iets doen voor de maatschappij. Dat doen ze met hun 100% Sociaal Groen door een deel van het geld dat de klant betaalt te investeren in schone kookovens in India. Deze oven vermindert de CO2-uitstoot, is beter voor de gezondheid en gaat ontbossing tegen. EnergieFlex is hiermee de enige energieleverancier in Nederland die het Fairtrade keurmerk mag voeren.

Niet alleen in India, maar ook bij jou in de buurt wordt er aan de maatschappij gedacht. Voorbeelden zijn het uitdelen van kerstpakketten aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en het organiseren van de dag van de mantelzorg, waarbij mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Met zulke projecten brengt EnergieFlex het maatschappelijk verantwoord ondernemen in de praktijk.

Verschillende contractvormen

EnergieFlex biedt twee contractvormen aan: Flex Standaard en 100% Sociaal Groen.

Flex Standaard

Bij Flex Standaard krijg je vaste, scherpe tarieven. Je kunt kiezen tussen een 1-jarig of 3-jarig energiecontract. Als nieuwe klant hoef je geen waarborgsom te betalen.

100% Sociaal Groen

Bij 100% Sociaal Groen krijg je groene stroom en groen gas. Je compenseert de CO2-uitstoot van je gasverbruik met schonere kookovens in India. Deze schone kookovens verbeteren de leefomstandigheden, zijn beter voor de gezondheid, gaan ontbossing tegen en stoten minder CO2 uit dan de vieze kookovens. Net als bij Flex Standaard kun je kiezen tussen een 1-jarig of 3-jarig energiecontract. Om groene energie bereikbaar te maken voor iedereen, zijn de tarieven van 100% Sociaal Groen gelijk aan de lage energietarieven van Flex Standaard.

Flex Prepaid

Flex Prepaid kent echter wel een aantal voordelen: u staat nooit voor verrassingen bij de jaarrekening. Bovendien bent u ook erg bewust van uw verbruik en wellicht dat u dan ook voorzichtiger omgaat met de energie. Vanzelfsprekend zijn er ook een aantal nadelen. Zo krijgt u geen jaarrekening voor uw eigen administratie, wordt uw stroom na 30 dagen al afgesloten indien u geen krediet heeft opgewaardeerd en kost dit proces ook nog eens geld. Opwaarderen kost echter maar een klein beetje geld. Als nieuwe klant, als risicoklant, betaalt u bovendien een waarborgsom. Indien u uw contract voortijdig beëindigd, betaalt u een overstapboete van 50 euro.

Werkelijk verbruik

Met werkelijk verbruik betaalt u daadwerkelijk wat u werkelijk verbruikt aan energie. Ook deze vorm kent een aantal voor- en nadelen. Het grote voordeel is dat u nooit voor verrassingen komt te staan op de jaarrekening. Tevens heeft u een maandelijks inzicht op uw verbruik. U betaalt echter maandelijks geen vast bedrag en daardoor kan het moeilijk zijn om uw budget maandelijks bij te houden.

Flex Voorschot

Tot slot kunt u ook nog kiezen voor Flex Voorschot. Hierbij betaalt u maandelijks een vast bedrag, waardoor u altijd rekening kunt houden met uw budget. Nadelen zijn echter de mogelijke verrassingen bij de jaarrekening.

Overstappen?

Wilt u graag overstappen naar Energieflex of wilt u juist verhuizen naar een andere maatschappij? Start direct met energie vergelijken en bekijk welke partij het goedkoopste is. Uw nieuwe energiemaatschappij zal uw oude contract voor u opzeggen. Mocht u willen overstappen, dient u na enkele weken uw meterstanden door te geven.

Opzegtermijn Energieflex

Energieflex heeft een standaard opzegtermijn van 30 dagen. Mocht uw contract al zijn verlopen, kunt u uw contract op ieder moment opzeggen. Gedurende de contractperiode kan dit niet. In dat geval riskeert u namelijk een overstapboete. Mocht uw contract binnen zes weken aflopen, kunt u wél direct beginnen met energie vergelijken.

Heeft u nog andere vragen over dit bedrijf over vragen over energie vergelijken? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. We horen graag van u.

Energieflex
9.1 (90.58%) 189 votes

Bereik zoveel mogelijk mensen

Samen staan we sterk!