Wat is een energieveiling?

Een energieveiling is een veiling waarbij energieleveranciers steeds lagere energieprijzen bieden voor een grote groep potentiele klanten. Hoe meer mensen zich verzamelen voor een energieveiling hoe aantrekkelijker de aanbiedingen van de energieleveranciers. Energiecollectieven zijn om die reden dan ook zeer interessant voor een energieleverancier.

Meedoen met een energieveiling

Meedoen is gratis en vrijblijvend. Wanneer een energiecollectief veel leden heeft en een energieveiling organiseert is de kans groot dat er veel lagere energietarieven worden bedongen. Als lid van het energiecollectief zit u nergens aan vast. U bepaald zelf of u ingaat op het bod van de energieleverancier die de energieveiling heeft gewonnen. Ook de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis hebben een eigen energiecollectief waarbij jaarlijks een energieveiling wordt gehouden. Op die manier kunnen meer dan 100.000 mensen veel meer geld besparen op energie.

Bent u ook geïnteresseerd in meer voordeel op energie, sluit u dan ook aan bij het energiecollectief. Hierdoor kunt u veel meer geld besparen dan wanneer u in uw eentje ingaat op een aanbod van een energieleverancier.