Essent

Essent is een energieleverancier dat zowel gas, energie, warmte en diverse andere energiediensten levert. Het bedrijf is één van de grootste energiemaatschappijen in Nederland. Als u kijkt naar de productie van groene energie, is het zelfs de grootste maatschappij in Nederland. Het bedrijf levert aan circa 2,5 miljoen klanten stroom in Nederland.

Waarom Essent?

Essent is een grote energieleverancier in Nederland. Zowel particuliere als zakelijke klanten kunnen terecht bij het bedrijf. U kunt hier voordelig gas en licht afnemen, maar ook kunt u hier terecht voor diverse slimme energieproducten. Hierbij kunt u denken aan onder andere zonnepanelen, zonneboilers en huisisolatie. De overstapservice is erg goed en de leveringstarieven zijn al meerdere keren achter elkaar verlaagd. Uiteraard heeft u keuze uit zowel een vast als variabel energietarief.

Handige app: altijd inzicht op uw verbruik

Met behulp van de handige app, de VerbruiksManager, heeft u altijd een goed inzicht op uw actuele verbruik. In de app kunt u ook gemakkelijk uw termijnbedrag aanpassen. Daarnaast vindt u diverse tips in de app om uw verbruik te verlagen. Zo kunt u ook energie besparen door minder uit te geven aan uw stroom.

Duurzame energie

Essent is een duurzaam bedrijf met groene energie. Over het algemeen wordt de meeste energie opgewekt met behulp van Nederlandse windmolens. Echter wordt ook een deel opgewekt in het buitenland, waaronder in de Scandinavische landen. Hier wordt het opgewekt met behulp van waterkrachtcentrales, wat tevens duurzaam is. Naast groene energie, kunt u ook kiezen voor CO2 neutraal gas. Helemaal duurzaam is dit nog niet, want het blijft namelijk nog steeds aardgas. Echter worden er bomen aangeplant, indien u kiest voor CO2 gecompenseerd gas. Een écht alternatief voor aardgas is er helaas nog niet.

Welkomstacties en aanbiedingen

De energiemaatschappij stunt met enige regelmaat met leuke welkomstcadeaus en aanbiedingen. Zo kunt u een cashback korting krijgen in de vorm van een gratis cadeaubon. Deze kunt u dan vrij besteden bij onder andere Wehkamp of Mediamarkt. Daarnaast heeft u ook de gewone cashback kortingen, waarbij u het geld teruggestort krijgt op uw rekening. Ook bij het verlengen krijgt u soms een kleine, aantrekkelijke bonus.

Energiepakketten bij Essent

Essent heeft diverse energiepakketten waar u uit kunt kiezen. U kunt kiezen uit 1 jaar vast, 3 jaar vast of 3 jaar groen. U heeft hierbij vaste energietarieven een u krijgt bij ieder pakket een welkomstcadeau. Zo krijgt u bijvoorbeeld een gratis thermostaat, een cadeaubon of een cashback. U kunt niet kiezen voor een flexibel contract. Dat betekent dus ook dat u minimaal een jaar een contract dient af te sluiten bij het bedrijf. Het is ook raadzaam om te kiezen voor een eenjarig contract. Dan kunt u na een jaar weer overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij. Kies voor voordelige energie en kies voor Essent!

De slimme thermostaat van Essent

Als u kiest voor Essent, kunt u ook kiezen voor de slimme thermostaat van Essent. Deze handige energiemeter zorgt ervoor dat u op een handige manier energie kunt besparen. Dit apparaat is wel betaald, mits u kiest voor een driejarig contract. In dat geval betaalt u nog 99 euro bij. Indien u kiest voor een eenjarig contract, betaalt u de volle pond voor het apparaat: 219 euro. Mocht u bestaande klant bij het bedrijf zijn, kunt u ook voordelig de slimme thermostaat in huis halen. Op die manier kunt u op afstand allerlei zaken regelen en daarmee bespaart u veel geld. U heeft uw investering op die manier ook weer snel terug. Bovendien draagt u daarmee uw steentje bij aan het milieu.

Overstappen naar Essent?

Wilt u graag overstappen naar Essent? Start direct met energie vergelijken. In onze handige vergelijkingstool treft u diverse energieaanbieders en deze kunt u allemaal met elkaar vergelijken. Wilt u echt kiezen voor Essent? Klik dan deze energiemaatschappij aan bij ‘aanbieders’. In het overzicht treft u dan alleen pakketten van deze energiemaatschappij. De verschillende acties van het bedrijf staan er direct bij vermeld.

Contract opzeggen?

Wilt u niet overstappen, maar uw huidige contract juist opzeggen? Dat kan gelukkig ook. Hiervoor kunt u bellen naar de energieaanbieder of u kunt energie vergelijken met behulp van onze handige vergelijkingstool. Indien u uw contract helemaal wilt opzeggen en tevens geen stroom meer wilt ontvangen, kunt u bellen naar Essent. Wilt u juist besparen door over te stappen, omdat u een contract heeft voor onbepaalde duur? Dan kunt u beter vergelijken!

Contract verlengen?

Heeft u nog een contract bij de energiemaatschappij en wilt u deze verlengen? Voor de verlenging van uw contract krijgt u mogelijk een scherper aanbod. Daarnaast kunt u de standaard aanbiedingen uit onze vergelijkingstool ernaast houden. Vergelijk direct pakketten en bepaal of u wilt verlengen of wilt overstappen.

Hulp nodig?

Wilt u graag overstappen naar een nieuwe energieaanbieder, maar heeft u hier nog enige hulp bij nodig? Geen probleem, want u kunt contact opnemen met onze klantenservice. Stuur ons gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Onze klantenservice is doordeweeks bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. We horen graag van u.

2.6/10 - (58 stemmen)

Plaats een reactie

2 × twee =