Prepaid energie

Prepaid energie is nieuw product op de energiemarkt. De energieleverancier EnergieFlex heeft dit geïntroduceerd in maart 2014. Als klant kunt u hier een bepaald prepaid bedrag aan energie inkopen. Op het moment dat het bedrag op is, kunt u opnieuw geld opwaarderen. Zo houdt u altijd grip op uw energiekosten en bent u vaak ook bewuster van uw verbruik. Vraag prepaid energie direct aan via de onderstaande rekentool.

Hoe kan ik prepaid tegoed opwaarderen?

Prepaid energietegoed opwaarderen is ontzettend gemakkelijk. Als klant hoeft u alleen maar naar de website van Energieflex te gaan. U kunt hier aangeven wat voor bedrag u wilt toevoegen aan uw krediet. Met behulp van iDEAL kunt u vervolgens gemakkelijk geld plaatsen op uw account. Alle betalingen worden verricht via een beveiligde verbinding. Indien u niet tijdig het krediet verhoogd, zal u niet direct worden afgesloten van gas en licht. De levering gaat in dat geval nog maximaal 30 dagen door.

Slimme energiemeter

Als u prepaid energie via Energieflex wilt afnemen, zult u een slimme energiemeter in huis moeten hebben. Met behulp van de slimme meter kan er gemakkelijk op afstand bekeken worden wat het verbruik is. De leverancier ziet ook op die manier exact wat er is verbruikt en op basis daarvan betaalt u ook daadwerkelijk naar uw verbruik. Mocht u nog geen slimme meter hebben, kunt u deze bestellen bij het energiebedrijf. Hier zitten kosten aan verbonden.

prepaid energie

Wat zijn de voordelen van prepaid energie?

Prepaid energie kent vele voordelen. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Het contract is vrij opzegbaar: u zit nergens aan vast;
  • De waarborgsom is vrij laag. Huishoudens met betalingsachterstanden betalen echter wel een hogere waarborgsom;
  • Door heel bewust geld op te waarderen op de rekening, weet u precies wat u uitgeeft aan de energierekening. Onbewust gaat u dan ook zuiniger om met de energie;
  • De slimme meter van Energieflex kan gemakkelijk gekoppeld worden aan andere apparaten. Zo heeft u zelf ook goed inzicht op uw eigen verbruik;
  • Met prepaid energie staat u nooit meer voor verrassingen. U weet immers precies waar u aan toe bent.

Prepaid energie abonnement afsluiten?

Wilt u graag een prepaid energie abonnement afsluiten? Meld u dan vandaag nog aan bij Energieflex. Deze unieke energiemaatschappij biedt deze dienstverlening sinds 2014 aan.

Hulp nodig?

Heeft u nog vragen over energie vergelijken of een andere vraag over onze website? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Wij helpen u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag of vragen zo specifiek mogelijk door: we geven u een betrouwbaar en onafhankelijk antwoord op basis van uw persoonlijke situatie. We horen graag van u!