Valse telefonische werving uit naam van Energiecollectief.nl

Bent u gebeld door een adviseur? Een callcenteragent? Of aangesproken door een verkoper? Momenteel ontvangen wij geregeld meldingen van mensen die door iemand zijn benaderd die zegt uit naam van Energiecollectief.nl langs te komen. Hier is absoluut niets van waar!

Wij van Energiecollectief.nl sturen niemand aan de deur en bellen ook niemand op. Dit is niet onze werkwijze. Als iemand dus bij u langs komt uit naam van Energiecollectief.nl, teken niks!

Wij onderzoeken momenteel hoe wij hier iets tegen kunnen doen. Nogmaals, wij komen bij niemand aan de deur en bellen ook niet op! Als iemand uit onze naam aan de deur komt, ga dan nergens op in! Het is mogelijk een oplichter! Gooi direct de deur dicht!

Omdat wij niet weten wie hier achter zit weten wij ook niet hoe we deze oplichtingspraktijken kunnen tegenhouden. Het is voor ons ook zeer vervelend om kwade mensen aan te horen terwijl we er helemaal niets mee te maken hebben! Wij vinden het ook vervelend voor u!!

 

Wat kunt u doen..

Bel de consuwijzer op 088 0 70 70 70

Over bellen met ConsuWijzer

App de consuwijzer op 06 5252 7006
Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer

 

Los het nu op!


Regels huis aan huis verkoop energie

De overheid heeft speciale regels gemaakt voor huis-aan-huis verkoop, oftewel colportage. Naar onze mening zou deze manier van verkoop streng aan banden moeten worden gelegd aangezien er blijkbaar veel mensen zijn die anderen via deze weg proberen te misleiden.

Heeft een verkoper aan de deur gehad en een energiecontract getekend? Of wellicht op straat? Er gelden dan regels voor de verkoper. Let op: deze regels gelden alleen als u aan de deur of op straat iets koopt dat duurder is dan 50 euro.

  • De verkoper moet u duidelijke informatie geven. Over het product, bijvoorbeeld wat het is en hoeveel het kost. Maar ook over hoe u kunt betalen.
  • U moet weten waar u de verkoper kunt bezoeken. De verkoper moet zijn naam en bezoekadres aan u vertellen.
  • De verkoper mag u niet misleiden. Hij mag bijvoorbeeld niet doen alsof hij bij een ander bedrijf werkt.
  • De verkoper mag een product niet splitsen in meerdere koopcontracten, om zo onder de 50 euro te blijven.
  • Tekent u een koopcontract? Dan moet u daar meteen een kopie van krijgen. Een bevestiging mag ook. U moet de inhoud van het contract terug kunnen lezen.
  • De kopie of bevestiging moet op papier aan u worden meegegeven. Wilt u de kopie of de bevestiging per email ontvangen? Dat kan ook. Dit moet u wel tegen de verkoper zeggen.
  • In het koopcontract moet staan dat u een bedenktijd hebt van 14 dagen. U kunt dus binnen 14 dagen beslissen om het product toch niet te kopen. Staat deze bedenktijd niet in het koopcontract? Dan wordt de bedenktijd verlengd met maximaal 12 maanden.
  • U kunt binnen 14 dagen beslissen dat u het product toch niet wilt kopen. In het koopcontract moet staan hoe en bij wie u kunt melden dat u het product toch niet wilt kopen. Er moeten een naam en een adres van het bedrijf in staan.
  • Wilt u het product toch niet kopen? U moet dit binnen 14 dagen aan de verkoper laten weten. Dan bekijkt het bedrijf of u dit op tijd hebt laten weten. Hierbij geldt de datum waarop u de brief of de briefkaart hebt verstuurd. De datum op het poststempel is het bewijs.

Een verkoper mag niet proberen u iets te verkopen als hij weet dat u het niet kunt betalen.

Hebt u telefonisch een energiecontract afgesloten?

Als u via de telefoon een contract hebt afgesloten voor energie, dan gelden andere regels.

Bron Consuwijzer.nl

Valse telefonische werving uit naam van Energiecollectief.nl
7.7 (77.19%) 128 votes

Een reactie plaatsen

14 − negen =

Samen staan we sterk!