WoonEnergie

WoonEnergie is opgericht door verscheidene wooncorporaties. Deze energieleverancier richt zich specifiek op woningcorporaties en de huurders. Het bedrijf vindt ook dat huurders recht hebben op betaalbare tarieven.

Duurzaamheid WoonEnergie

Er wordt uitsluitend duurzame energie geleverd via WoonEnergie. Dit wordt opgewekt middels waterkracht en wordt (deels) geïmporteerd uit Scandinavische landen.

Vaste en variabele energietarieven

Als afnemer bij WoonEnergie heeft u keuze uit een vast of variabel energietarief. Als u kiest voor een vast energietarief, zet u de prijs gedurende de looptijd van uw contract vast. Indien u kiest voor een variabel tarief, kunnen de prijzen wijzigen. Dat betekent ook dat het energietarief kan stijgen, maar het kan ook dalen. In de regel veranderen de energietarieven halfjaarlijks: op 1 januari en 1 juli. Dat is op basis van de olieprijs. Als de olieprijs stijgt, stijgt ook het energietarief. Als u voor zekerheid wilt kiezen, kiest u voor een vast tarief. Wilt u gokken op een prijsverlaging? Dan kunt u kiezen voor een variabel tarief.

Energiepakketten

U heeft keuze uit verschillende energiepakketten. U kunt kiezen voor een vast energietarief met een contractperiode van 1, 2 of 3 jaar. Het is raadzaam om te kiezen voor eenjarig contract. Dan kunt u na een jaar weer overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij. Dan kunt u wederom profiteren van welkomstaanbiedingen en acties. Wilt u kiezen voor een variabel tarief? Dan kunt u kiezen voor het modelcontract. Het tarief verandert in de regel twee keer per jaar.

Betaalwijze

De betalingen worden verricht middels automatische incasso of acceptgiro. Mocht u niet voldoende saldo op uw rekening hebben, ontvangt een herinnering. Indien de betaling nogmaals niet wordt voldaan, ontvangt u aanmaning. Vervolgens wordt erover gegaan naar een incassobureau. De kosten daarvan worden in rekening gebracht bij de klant.

Contract opzeggen?

Wilt u uw contract opzeggen? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van WoonEnergie. U kunt daarvoor het beste bellen met 0800 – 1466. Vraag altijd naar een bevestiging van de opzegging. Laat weten dat je deze per post of e-mail wilt ontvangen. Indien u overstapt naar een andere energieleverancier, kunt u gewoon energie vergelijken. In dat geval regelt uw nieuwe energiemaatschappij de overstap. Daar heeft u verder geen werk van. Op uw huidige contract kunt u kijken naar de opzegtermijn. Indien u nog een lopende overeenkomst heeft, dient u een overstapboete te betalen. Dat bedrag varieert aan de hand van de looptijd van het contract. In sommige gevallen neemt de nieuwe aanbieder de opzegboete over. Dat is echter niet altijd zo.

Wilt u overstappen?

Wilt u overstappen naar WoonEnergie of wilt u juist verhuizen naar een andere energiemaatschappij? Dan kunt u energie vergelijken. Met behulp van onze handige energievergelijker kunt u gemakkelijk en snel diverse aanbieders met elkaar vergelijken.

Contract verlengen?

Bent u tevreden klant en wilt u uw contract verlengen bij WoonEnergie? Dan kunt u telefonisch contact met hen opnemen of gebruik maken van onze vergelijkingstool. U kunt uw contract dan verlengen tegen een mogelijk gunstiger tarief. Echter loont het vaak ook om over te stappen naar een andere energiemaatschappij. Dan kunt u namelijk weer profiteren van welkomstkortingen en aanbiedingen.

Hulp nodig?

Wilt u graag overstappen naar WoonEnergie, maar heeft u hier nog hulp bij nodig? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Geen vraag is ons te gek, dus stuur uw vragen zo specifiek mogelijk door. We helpen u graag!

2.5/10 - (49 stemmen)

Plaats een reactie

5 × vijf =